Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Аспіранти-біологи долучилися до акції «Шевченко єднає Україну», висадивши 27 Шевченківських дубів

Залиште оцінку
(1 голос)
Аспіранти-біологи долучилися до акції «Шевченко єднає Україну», висадивши 27 Шевченківських дубів

На тижні, що минає, аспіранти кафедри екології, географії та природокористування Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, які здобувають ступінь доктора філософії за спеціальністю 091 – біологія та біохімія, та їх наукові керівники, члени Всеукраїнської екологічної ліги, долучилися до акції «Шевченко єднає Україну», висадивши в урочищі «Маліїв яр» (південно-східна околиця Чернігова) 27 саджанців дубів, що символізують вищі одиниці системи адміністративно-територіального устрою України. Саджанці дуба звичайного, вирощені на Черкащині з жолудів легендарного вікового Дуба Шевченка, передала на Чернігівщину Всеукраїнська екологічна ліга. Ще Шевченківські дуби були висаджені у селах Шестовиця та Жуківка.

До акції залучилися аспіранти, тематика дисертаційних робіт яких пов’язана з дослідженнями рослинності та її динаміки лісових місцевостей, лісових урочищ, природно-заповідних територій, взаємодії деревних порід у фітоценозах, кліматичних дерев. Територія для висадки саджанців обрана не випадково. Адже схили Маліївого рову – це унікальна для Полісся термофільна 400-річна діброва, що зазнає антропогенного тиску. Тому з метою підтримання автохтонності урочища дуби висаджували на антропогенно змінених ділянках на місці інвазійних дерев клена американського.

До акції також долучилася членка Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта» Марія Шахназарян, яка посадила власноруч вирощений саджанець дуба.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG