Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Нові горизонти професіоналізму Галини Куртової: дослідження американських технологій реабілітації

Залиште оцінку
(1 голос)
Нові горизонти професіоналізму Галини Куртової: дослідження американських технологій реабілітації

У світі, де кожен день стає свідком нових викликів, пов’язаних із повномасштабним вторгненням, потреба в адаптації до посттравматичних змін у житті військовослужбовців та розробці інноваційних підходів для їх реабілітації стає надзвичайно актуальною. У цьому контексті історія Галини КУРТОВОЇ, доцентки кафедри спорту факультету фізичного виховання НУЧК імені Т.Г.Шевченка висвітлює, як фахівці у галузі фізкультури і спорту використовують свій досвід та знання в нестандартних для себе сферах, наприклад, таких як ScarWork терапія.  

Роль фізкультурно-спортивної реабілітації у відновленні після травм є беззаперечною.   Вона спрямована на повернення функцій тіла через заняття фізичними вправами, спортом та активним способом життя.   Але, коли справа доходить до лікування шрамів, може здатися, що це виключно компетенція медичних працівників. Проте, методика ScarWork показує, що існують нехірургічні та неінвазивні методи.  

Галина Юріївна КУРТОВА, у своєму прагненні поглибити знання у сфері реабілітації, нещодавно пройшла очне навчання за методикою ScarWork безпосередньо у її авторки, Sharon Wheeler (США).  

Навчання та практика за методикою ScarWork не вимагають медичної освіти, але вони потребують глибоких знань у сфері біології, фізіології, анатомії й розуміння процесів відновлення тканин . Це означає, що фахівці у галузі фізичної культури і спорту мають унікальну можливість внести вагомий внесок у реабілітаційний процес, використовуючи свої знання та навички для покращення якості життя військовослужбовців, допомагаючи їм не тільки фізично оговтатися від травм, але й знайти моральну силу та психологічну стійкість, що необхідні для повернення до повноцінної життєдіяльності.  

Поєднання фізкультурно-спортивної реабілітації з методикою ScarWork утворює синергію , що, за свідченням фахівців-реабілітологів, дозволяє досягти гарних результатів у відновленні після травм. Фізична активність сприяє загальному поліпшенню фізичного стану та стійкості , тоді як ScarWork терапія зосереджується на локальних ушкодженнях, прискорюючи процеси загоєння шрамів і покращуючи зовнішній вигляд та функціональність тканин.   Такий комплексний підхід не тільки забезпечує фізичне відновлення, але й підтримує психологічне благополуччя, надихаючи військових на позитивні зміни у житті.  

В контексті цих інновацій, пріоритетне завдання якнайшвидшого відкриття спеціальності "фізкультурно-спортивна реабілітація", поставлене ректором Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка, професором Олегом ШЕРЕМЕТОМ перед факультетом фізичного виховання, набуває особливого значення. Це відкриває нові горизонти не лише для науковців і фахівців у галузі фізкультури і спорту, але й пропонує нові можливості для військовослужбовців та цивільних осіб, які потребують комплексного підходу до відновлення після травм.

Ми стоїмо на порозі епохи, де досвід і знання професіоналів у сфері фізичного виховання і спорту відіграватимуть ключову роль у створенні всебічної допомоги тим, кого торкнулися негаразди, відкриваючи нові горизонти для реабілітації та відновлення, засновані на інноваційних підходах та міждисциплінарній взаємодії.

Завзятість Галини Куртової у вивченні новітніх методів реабілітації   підкреслює цінність невпинного освітнього пошуку   для розвитку професійної майстерності. Її подорож у глибини знань   стає вісником нової ери у фізкультурно-спортивній реабілітації, де готовність до навчання та інновацій відкриває безмежні можливості для покращення життя військовослужбовців, постраждалих від травм, та всіх, хто потребує допомоги у відновленні .

Нехай ця подорож у пошуках нових горизонтів оздоровлення принесе Галині Юріївні втілення найсміливіших ідей та проектів, а її невпинне прагнення до знань висвітлює інноваційні шляхи відновлення і надихає інших на великі звершення!  

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG