Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Викладачі та здобувачі освіти кафедри екології, географії та природокористування – учасники Національного форуму «Поводження з відходами в Україні»

Залиште оцінку
(1 голос)
Викладачі та здобувачі освіти кафедри екології, географії та природокористування – учасники Національного форуму «Поводження з відходами в Україні»

Серед понад 800 учасників X Національного форуму «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», який відбувся у місті Івано-Франківськ 21–23 листопада 2023 року, – викладачі та здобувачі освіти кафедри екології, географії та природокористування НУЧК імені Т.Г. Шевченка. Ключова тема цьогорічного Форуму – Перші практичні дії та проблемні питання реалізації Закону України «Про управління відходами».

 

21 листопада у рамках першого дня Національного форуму учасники відвідали компанію «GALVAPNO», що розташоване на території Стриганецького кар’єру Івано-Франківській області. Чернігівські екологи разом з іншими представники екогалузі змогли переконатись, що без перебільшень «GALVAPNO» є прикладом успішної практики застосування інноваційних ековідповідальних технологій та є яскравим прикладом екологічного використання природних ресурсів. Гості виробництва, крім іншого, відвідали операторську – центр керування та управління, де побачили як піч Synthesis італійської компанії QualiCal керується власною інтелектуальною системою автоматизації MOSAICO.

22–23 листопада науковці та здобувачі освіти НУЧК долучилися не лише до пленарної сесії «Нові законодавчі ініціативи та нормативно-правові акти у сфері управління відходами в Україні: орієнтація на європейські правила та стандарти», а й представили результати своїх досліджень, будучи безпосередньо модераторами та учасниками круглих столів та дискусійних панелей, зокрема:

-       круглий стіл «Збитки для природних екосистем, природоохоронних територій та об’єктів ПЗФ внаслідок російської збройної агресії» – проф. Олександр Лукаш, зав. каф. Юрій Карпенко, аспірант Володимир Свердлов;

-       дискусійна панель «Чи можна щось змінити: Нові правила технічної експлуатації полігонів. Негативний вплив місць розміщення відходів на природні екосистеми та здоров’я населення» - проф. Олександр Лукаш, доц. Аліна Слюта, аспірант Віталій Морський, магістрант Олександр Ярещенко;

-       круглий стіл «Впровадження екологічно безпечних енергетичних технологій перероблення відходів лісогосподарської галузі в Україні» – зав. каф. Юрій Карпенко.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG