Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Фестиваль робототехніки SiverTechFest

Залиште оцінку
(1 голос)
Фестиваль робототехніки SiverTechFest

У Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка цього року вже вдруге відбувся фестиваль робототехніки з міжнародною участю SiverTechFest.

      Усього змагалось 177 команд та 235 учасників із різних куточків України, зокрема з Черкас, Києва, Житомира, Горішніх Плавнів (Полтавська обл.), Радовелі (Житомирська обл), Чернігова та області. Завітали і команди з м. Гомель.
      Наш університет співпрацює з громадською організацією «Тьютор Хаб» та лабораторією «Ліга роботів», які вже 2 роки є базою навчально-педагогічної практики студентів та головними організаторами заходу.
     До активної участі в організації та проведенні фестивалю були залучені 15 викладачів університету (як суддів) з технологічного, природничо-математичного факультетів та факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв, а також понад 100 студентів-волонтерів та помічників суддів.
     Метою фестивалю є залучення дітей м. Чернігова та області до міжнародної програми розвитку робототехніки, створення мотивації до вивчення науки, технології, математики, інженерії, а також сприяння вирішенню актуальних світових питань школярами у межах проєкту “Smart City”(Розумне місто), ознайомлення зі STREAM-освітою в практичному застосуванні.
     На церемонії відкриття фестивалю проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи університету Панченко В.І., к.і.н., доцент, наголосив, що на сьогодні необхідна державна підтримка як такого роду заходів, так і загалом упровадження інноваційних технологій і, зокрема, робототехніки в освітні заклади різних ступенів. Без цього неможлива повноцінна підготовка сучасного молодого покоління до участі у розвитку інформаційного суспільства.
      Місто Чернігів – це сучасне європейське місто, що стрімко розвивається. Яким воно може бути через кілька років? Які проблеми вдасться вирішити у майбутньому за допомогою цифрових та роботизованих технологій? Відповіді на ці питання ми можемо віднайти вже сьогодні. Креативні ідеї учасників відкритої категорії «Проєкти Smart City» дали змогу гостям заходу зазирнути у недалеке майбутнє, можливо, «розумного міста» Чернігів.
     Захоплювали подих змагання роботів у категоріях кегельринг, лабіринт (автономний та керований), слалом швидкісний, сумо (автономний та керований). Новинками цього сезону стали швидкісні перегони роботів та місія «Розумне таксі».
     Партнери заходу - компанія ТОВ «2Д3Д» представили на фестивалі новий сучасний вид роботехнології – програмованого робота, вагою 50 кг, складеного із залізних деталей, а також обладнання для впровадження STEM освіти.
      Організатори фестивалю дякують усім, хто підтримав це дійство та взяв у ньому участь.
До нових зустрічей на SiverTechFest!

 

Відео відкриття

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG