Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Чернігівські медійники з «Челайну» поділилися досвідом зі студентами-філологами

Залиште оцінку
(0 голосів)
Чернігівські медійники з «Челайну» поділилися досвідом зі студентами-філологами

3 березня редакція «Челайн» привітно відчинила свої двері для студентів філологічного факультету.

Команда чернігівського інформаційного медійного ресурсу «Челайн» надзвичайно креативна, працьовита, сучасна та згуртована. Амбітний журналіст Таліна Тарасенко першою зустріла нас своєю усмішкою й одразу почала знайомити з редакційними законами та правилами. Вона розповіла детальніше, як зазвичай розпочинається день журналіста, як правильно обирати тему, на що звертати увагу, готуючись до інтерв’ю. Журналіст Ірина Осташко поділилися своїми секретами написання текстових матеріалів. Справді, журналістська справа нелегка, але ж скільки вражень та емоцій вона викликає, коли любиш свою роботу!

Професія оператора, як зʼясували для себе студенти, теж не проста, адже він завжди повинен контролювати процес, аби потім глядачі мали перед собою гарну картинку. Оператор медійного ресурсу Сергій Бутько наголосив на тому, що всі матеріали мають бути подані оперативно, розповів про деякі професіоналізми, які журналісти використовують у своїй роботі (наприклад, кинути касету – подати відеоматеріал в етер, хрипушка – записаний заздалегідь аудіокоментар тощо). Також цікаво було подивитися, як обробляють відео й накладають закадровий голос автора матеріалу.

Екскурсія нікого не залишила байдужим, адже вся команда редакції намагалась показати найтонші дрібниці професії журналіста. Також студенти мали можливість побути в ролі респондентів і взяти участь у створенні справжнього сюжету новин. А ще за кращі запитання студенти отримали у подарунок книги журналіста Павла Солодовника «Боротьба нескорених. Хроніка війни і злочини російських окупантів на Чернігівщині».

Тож враження незабутні! Ця зустріч із чернігівськими медійниками точно залишиться в нашій пам’яті надовго!

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG