Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Майстер-клас: "Інтеграція ритміки, сольфеджіо та імпровізації"

Залиште оцінку
(0 голосів)
Майстер-клас: "Інтеграція ритміки, сольфеджіо та імпровізації"

8 травня 2024 року студенти та викладачі кафедри мистецьких дисциплін Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г.Шевченка були запрошені на унікальний майстер-клас «Інтеграція ритміки, сольфеджіо та імпровізації у процесі підготовки за системою Еміля Жак-Далькроза» та методологічний семінар «Концепція інтегральної підготовки здобувачів на спеціальності ритміка» в Музичній академії імені Кароля Шимановського в Катовицях, які провела професорка, доктор ґабілітований Анетта Пастернак.

Формат заходу: онлайн. Цільова аудиторія: студенти і викладачі музичних і хореографічних спеціальностей, а також всі зацікавлені. Робоча мова: польська, з перекладом українською.

Майстер-клас та методологічний семінар зібрав значну кількість (більше 100) зацікавлених викладачів та студентів з різних мистецьких закладів вищої освіти України. Найбільшу активність проявили студенти та викладачі Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка, а саме: 28 бакалаврів та магістрантів спеціальностей 014 Середня освіта (Музичне мистецтво), 025 Музичне мистецтво, 028 Менеджмент соціокультурної діяльності , 013 Початкова освіта, 9 викладачів кафедри мистецьких дисциплін (проф. Скорик Т. В., проф. Дорошенко Т. В., проф. Ладонько Л. С., доц. Кондратенко І. А., доц. Силко Р. М., доц. Силко Є. М., доц. Солдатенко О. І., викл. Прищепа О. П., концертмейстер Чичаєва І. Г.)  

Теми майстер-класу та методологічного семінару виявилися цікавими й актуальними для музикантів і педагогів, оскільки система музично-ритмічного виховання швейцарського педагога і композитора Еміля Жак-Далькроза, що отримала визнання ще на початку ХХ століття, має прогресивний характер, принципову новизну та гуманістичну спрямованість, які проявились в прагненні Жак-Далькроза виховати особистість через залучення до мистецтва, звеличити її духовне життя.

Студенти, які навчаються на спеціальності «Ритміка» в Музичній академії імені Кароля Шимановського в Катовицях, під керівництвом професорки, доктора ґабілітованого Анетти Пастернак продемонстрували інтеграцію ритміки, сольфеджіо та імпровізації. Поєднання музики з пластикою жестів, «переливання звуків у людські рухи», спів та імпровізація викликали в учасників заходу глибокі естетичні переживання, розуміння краси і законів музичного мистецтва.

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG