Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Інститут історії вітав чернігівців зі святом Масляної!

Залиште оцінку
(4 голосів)
Інститут історії вітав чернігівців зі святом Масляної!

22 лютого на ганку біля Катерининської церкви, студенти Інституту історії відтворювали традиційне українське свято Масляної.

У святі брали участь Зима й Весна, Дід, Баба та Молодиця, Куми (куди ж без них), Жіночки та Парубки. Всі святкували й веселились, хлопці залицялись до дівчат, Баба трохи лаяла Діда, Куми за чаркою покумекали про своє життєве, все як завжди в традиційному українському святкуванні. Гості свята, мали змогу скуштувати смачні млинці від наших господинь!

- Уже більше десяти років ми проводимо це свято. На два роки ми переривалися через певні обставини, які відбувалися в суспільстві, і пекли млинці для бійців, що знаходяться в госпіталі. Тепер ми знову відновили цю традицію, і нам дуже приємно, що суспільство довіряє і підтримує нас. Студенти дуже готувалися, і ми перейшли від одного обряду до іншого. Спочатку були різдвяні колядки, щедрівки, і фактично та ж творча група підготувала сьогоднішнє свято. Вони із задоволенням його готували, робили цікаві доповнення. Головне не саме свято, а підготовка до нього. Студенти об'єднуються, спілкуються, пізнають один одного - це творчий процес, і це дає нам можливість підтвердити те, що ми вчимо в аудиторії - це наша практика, - говорить Лариса Анатоліївна Юда, заступник директора з виховної роботи Навчально-наукового інституту історії, етнології і правознавства імені О.М.Лазаревського.

 

Відео "Новий Чернігів", "Дитинець", "Сівер Центр"

 

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG