Угода про співробітництво

Залиште оцінку
(4 голосів)
Угода про співробітництво

Наприкінці листопада було підписано Угоду про співробітництво між  Чернігівським національним педагогічним університетом імені Т.Г.Шевченка  та Поморською академією в Слупську, Республіка Польща. Цією угодою передбачені спільні напрямки навчально-методичної роботи та наукової діяльності. Реалізація статей цієї угоди розпочнеться вже з початку 2017 року.

У лютому 2017 року, в рамках семестрового академічного обміну, п’ятеро студентів  хіміко-біологічного факультету (Спеціальність – «Біологія» та «Екологія») продовжать свої студентські будні у Інституті біології та охорони природи Поморської академії. Всі витрати, пов’язані з перебуванням студентів бере на себе польська сторона.

Угодою передбачено визначення тем можливих спільних досліджень у галузі науки, обмін науковою інформацією та створення можливості організовувати регулярні конференції та семінарії. Спільним інтересом для двох вишів є природничий напрямок. Тому у вересні 2017 року заплановано на базі ЧНПУ імені Т.Г.Шевченка провести міжнародну наукову конференцію «Природні ресурси прикордонних територій в умовах зміни клімату».

ЧНПУ імені Т.Г.Шевченка представляв доктор біологічних наук, професор кафедри екології та охорони природи Олександр Лукаш, який мав зустрічі з керівниками структурних підрозділів та ректором Поморської академії професором Збігнєвом Осадовським. Професор Олександр Лукаш взяв участь у роботі міжнародного семінару з проблем використання водних ресурсів у поморському регіоні, що відбувся на базі технологічного інкубатора у Слупську. Завдяки польським колегам професор ЧНПУ імені Т.Г.Шевченка мав можливість ознайомитися з досвідом реалізації проектів Євросоюзу щодо відновлення екологічного стану малих річок у межах урбанозон, а також залучитися до експедиційних виїздів з метою дослідження рослинного покриву найбільших у Європі піщаних дюн (узбережжя Балтійського моря, Устка) та унікальних надморських вікових букових лісів (Долина Шарлоти та Ожехово).

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG