Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Міжнародний тренінг для вчителів іноземних мов "English Teacher Development Institute on Media Literacy"

Залиште оцінку
(0 голосів)
Міжнародний тренінг для вчителів іноземних мов "English Teacher Development Institute on Media Literacy"

      2 листопада на філологічному факультеті Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка відбувся English Teacher Development Institute on Media Literacy, міжнародний тренінг для вчителів іноземних мов. Захід проходив за підтримки Регіонального офісу з питань викладання англійської мови (RELO), відділу преси, освіти та культури посольства США в Україні.

       Семінари в рамках розширеного тренінгу проводили учасники програми «Спеціаліст з викладання англійської мови, стипендіат Державного департаменту США (English Language Fellow Program)» Венді Фінлейсон (Україна, Суми) та Франциско Ресто (Україна, Киів). Учасники заходу мали можливість проаналізувати рівень медіа-освіти в Україні та дослідити ефективні інструменти розвитку медіа-грамотності учнів та студентів під час вивчення англійської мови.
      Доцент кафедри іноземних мов Торубара О.А. розповіла присутнім про її власний шлях до медіа грамотності: участь у всеукраїнському проекті фасилітаторів онлайн навчання, запровадженні в університеті академічного курсу «English for Media Literacy”, публікаціі навчального посібника з курсу, виступ на TEDxIvanaFrankaStED в якості спікера. Організація English Teacher Development Institute on Media Literacy – її наступний крок на шляху популяризації медіа-освіти.
      «Кафедра іноземних мов філологічного факультету регулярно проводить зустрічі з закордонними колегами-педагогами, на захід подібного масштабу ми наважились вперше», - говорить співорганізатор тренінгу, завідувач кафедри Городнича Л.В.. В планах – регулярні зустрічі задля підтримки та розвитку спільноти вчителів іноземних мов міста та області.
       Учасниками тренінгу стали близько 50 шкільних вчителів та викладачів ЗВО з Козельця, Остра, Ічні, а також Ніжина, Славутича, Чернігова, Києва. Кожен отримав сертифікат про 6 годин підвищення кваліфікаціі на базі Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.
       До організаціі заходу активно долучились магістранти та студенти філологічного факультету, для яких тема медіа-грамотності є надзвичайно актуальною.

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG