Print this page

Скарб нації

Залиште оцінку
(1 голос)
Скарб нації

8 квітня в Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка розпочався тиждень філологічного факультету.

       Вже традиційно, сім років поспіль, ми починаємо яскравим і самобутнім дійством – святом вишиванки, яке обов’язково супроводжується флешмобом «Одягни вишиванку!». Цьогоріч до свята усіх бажаючих запросила 13 група під керівництвом доцента кафедри української мови і літератури Тетяни Хомич.
       Флешмоб «Одягни вишиванку» став родзинкою цього дня, оскільки розмаїття вишиванок вражало. Студенти презентували неймовірну кількість орнаментів на своєму одязі з усіх регіонів України, зокрема, багато було родинних раритетів, які стали символічним увиразненням усієї Чернігово-Сіверщини.
       Програма свята вишиванки була досить насиченою: студенти показали дотепну сценку «Сон Юрчика», у якій розкрили секрет, як з «модника» зробити справжнього козака, а учні Чернігівського музичного колледжу ім. Л. Ревуцького виступили зі сценкою «Як одягалися наші пращури». Першокурсники і вже випускники разом заспівали «Вишиванку» та «Тримай удар», за що отримали захоплені оплески глядачів. Захід не оминула своєю увагою і письменниця Ганна Арсенич-Баран, яка розповіла студентам про національне вбрання – вишиванку, з якою пов’язана вся багатовікова історія українського народу, його творчі пошуки та перемоги.
Ксенія Новосєльцева
Фото Аліни Кашук

 

Останні новини користувача НУЧК