Print this page

День зустрічі птахів і висаджування карпатських смерек у регіональному ландшафтному парку "Ялівщина"

Залиште оцінку
(2 голосів)
День зустрічі птахів і висаджування карпатських смерек у регіональному ландшафтному парку "Ялівщина"

Минулої суботи, 6 квітня 2019 року до природоохоронної акції "Подаруй для птахів будиночок " та "Сто карпатських смерек для РЛП "Ялівщина" долучилися викладачі та студенти природничо-математичного факультету нашого університету.


Слід зазначити, що на території РЛП «Ялівщина» зустрічається 79 видів птахів. З метою приваблювання, поширення та збільшення їх чисельності та видового різноманіття, а також захисту соснових насаджень РЛП на території «Ялівщини» була вже втретє проведена ця природоохоронна акція.
      Цього року під час її проведення було розвішено 85 шпаківень, синичників зроблених учнівською та студентською молоддю, фахівцями Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства і громадянами міста Чернігова та Чернігівської області.
     А в рамках відзначення 5-ї річниці створення РЛП «Ялівшина» учасниками заходу висаджено 100 саджанців смереки, які були привезені з карпатського регіону під час чергової подорожі на Закарпаття групи студентського еколого-туристичного клубу "Ірбіс".

Ю.Карпенко,
завідувач кафедри екології та охорони природи

Останні новини користувача НУЧК