"ЛІСИ І ОСВІТА"- 2019

Залиште оцінку
(3 голосів)
"ЛІСИ І  ОСВІТА"- 2019

У Міжнародний день лісів, котрий відзначають щорічно  21-го березня, в приміщенні Чернігівського обласного управління лісового і мисливського господарства (Чернігівського ОУЛМГ) відбулася зустріч із молоддю - студентами двох найбільших закладів вищої освіти Чернігівщини.

Девізом даного дня у 2019 році стало гасло "Ліси і освіта".
У рамках даного заходу студенти екологи 4 курсу Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка, які вивчають курс "Заповідне лісознавство", долучилися до участі у круглому столі.
       Майбутніх екологів  зацікавили впливи кліматичних змін на стан лісів Чернігово-Сіверщини. Студентів ознайомились з сучасними  тенденціями та напрямками розвитку лісового господарства, підходами до лісовідновлення з урахуванням тенденції міжнародної лісової сертифікації, а також вплив шкідників на лісові масиви Чернігівщини.
Вичерпні відповіді на більшість запитань дав заступник начальника Чернігівського ОУЛМГ Володимир Єленич, зауваживши, що окрім шкідників природи лісівникам доводиться боротися з шкідниками суспільства – браконьєрами та чорними лісорубами. Серед завдань лісівників – налагодження контактів із громадськістю, роз’яснювальна та інформаційна діяльність щодо їх роботи – змогли більше дізнатись про діяльність лісівників. Зустріч із ними відбулась у форматі "запитання-відповіді".
      Директор Новгород-Сіверської науково-дослідної станції Анатолій Жежкун повідомив, що його наукова установа працює з 12-ма підприємствами, що входять у структуру Чернігівського ОУЛМГ. За його словами, наразі однією з найбільших проблем лісу є короїд та масове всихання соснових. Втім, наука вже працює над тим, щоб у близькому майбутньому замінити сосну на більш стійкі до кліматичних змін деревостани. Робота в цьому напрямку починається з насінництва.
     Як повідомили начальник відділу лісового господарства Олександр Марахонько та головний спеціаліст цього відділу Володимир Перев’язко, державні лісогосподарські підприємства зробили ставку на збір власного якісного насіння. Так, нещодавно лісівники придбали два насіннєві комплекси, які розташовані в ДП "Ніжинське" та ДП "Добрянське лісове господарство".
     Володимир Єленич запропонував студентам більш детально ознайомитись з тим як це робиться на практиці. Слід нагадати, що 21-го березня в лісгоспах області стартувала акція "Майбутнє лісу в твоїх руках", і триватиме вона до 20 квітня. Тож запрошуємо всіх долучитися до цих заходів.

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG