Обмін педагогічними "знахідками"

Залиште оцінку
(2 голосів)
Обмін педагогічними  "знахідками"

       До студентів 21-22 груп («Початкова освіта») на захід «Теорія та методика виховання: буктрейлеринг» у святковий день завітали святий Миколай із Янголом та символ 2019 року – Поросятко, щоб привітати сумлінних студентів, які прагнуть якісно опанувати професію вчителя початкових класів. Завдяки їх появі, зустріч стала не лише пізнавальною, але й казковою, всі присутні отримали неочікувані подарунки з чарівної торбинки святого Миколая.

         Вже традиційно, четвертий рік поспіль, на факультеті початкового навчання відбуваються заходи, на яких ініціативні студенти анонсують слухачам уподобані ними книги з теорії та методики виховання дітей. І хоча захід вже набув традиційного формату, щороку кожен «потік» вносить якісь свої елементи в організацію його проведення.
      Цього року охочих поділитися педагогічними «знахідками» виявилося 14 студентів. Цікавими були способи подання «трейлеру» (лаконічного передання найціннішого й найцікавішого в змісті книги), адже кожен студент творчо обирав свій: відеотрейлер, електронна презентація, емоційна розповідь, розгляд найцікавіших психолого-педагогічних ситуацій.
      Любов Костюк, наприклад, розгортаючи педагогічну проблему, наводила захопливу педагогічну ситуацію, розкривала ефективний спосіб її вирішення наполовину і, інтригуючи слухачів, повідомляла, де саме вони можуть знайти повну відповідь.
Особливий резонанс серед студентів викликала актуальна тема профілактики булінгу в середовищі молодших школярів, презентована Гаркавою Анастасією із елементами тренінгу (прийоми розвитку емпатії в дітей, медитація «Коробка щастя»). Завдяки їй тепер студенти знають, за якої умови булінг неможливий.
       Зачіпалися також важливі на сьогодні теми формування емоційного інтелекту дітей (виступи О. Деревинської, В. Павленко, О. Костюк, І. Пекельник за мотивами праць Ю.Б. Гіппенрейтер, І. Парасюк – за книгою Д. Гоулмана «Емоційний інтелект»), родинного виховання «незвичайних» дітей (А. Мойсієнко презентувала «задачник для батьків і педагогів» Р. Дрейкурса «Маніфест щасливого дитинства», В. Шаповал – Мері Шіді Курсінка «Виховання надзвичайної дитини») та «токсичних» батьків (С. Тарасевич зацікавила книгою «Токсичні батьки» С. Форвард), сприйняття дитиною своєї «нетакої» сімʼї (Л. Падалко – книга Л. Денисенко для читання разом із дітьми «Майя та її мами»).
       Звучали цитати й з вічно актуальної класики: Р. Тука та К. Сепик «транслювали» любов, перейняту від читання книг Я. Корчака «Як любити дитину», «Уважение к ребенку», В. Бурковець – В. Сухомлинського «Серце віддаю дітям».
Ті, хто не змогли бути присутні особисто, але планували поділитися власними думками щодо прочитаного, записали відеовиступ, який було переглянуто на заході (виступ Д. Бурковець).
      Окремі виступи розчулювали слухачів до сліз, інші – піднімали настрій. Отже, у день святого Миколая на «Буктрейлерингу» вирували емоції, але, як і в житті, – радості та оптимізму набагато більше, ніж суму.

         відео 1 

         відео 2

         відео 3

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG