Театральні метаморфози «АмаТеа»

Залиште оцінку
(2 голосів)
Театральні метаморфози «АмаТеа»

Колектив театру «АмаТеа», під керівництвом викладачки філологічного факультету Олени Росстальної, здобув перемогу в ряді номінацій на Другому Фестивалі українського аматорського театру «День театру».

«День театру» – постійно діюча фестивальна програма народної творчості за участю аматорських театральних колективів України та української діаспори. Фестиваль відбувається в межах культурно-мистецького театрального проекту – «Theatre Day Fest».

Представивши виставу «Полювання на мисливця», громадська організація «Молодіжний драматичний театр «АмаТеа» була відзначена за високий рівень виконання та соціальну спрямованість і посіла ІІІ місце в номінації «Юнацький театр». Окремо було нагороджено дипломами художнього керівника Олену Росстальну (режисерська робота) та Богдана Музику (за акторську майстерність виконання ролі Джош).

«АмаТеа» виник 2006 року на філологічному факультеті ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка. Він спочатку складався винятково зі студентів, а згодом, вийшовши за межі університету, змінив формат на громадську організацію.

Репертуар широкий: від авторів XVIII ст. до сучасних митців, зокрема театру абсурду. До того ж у виставах осмислюються болючі для суспільства питання, такі як жорстокість, тероризм, підліткове насилля.

Олена Росстальна зауважує: «Ми працюємо за такими напрямами: театральний простір у музеї; дорослий театр; родинний проект «Казки зі старої валізи» (коли глядачі перебувають разом з акторами у театральному просторі); культурно-освітні проекти».

Варто зазначити, що організація виходить на міжнародну арену. «АмаТеа», спільно з колегами зі Швеції і Норвегії, реалізує проект, презентація якого відбудеться цього літа в Україні та Швеції.

Локації вистав досить нетипові. Художній керівник обґрунтовує це тим, що команда «АмаТеа» зумисне освоює нетеатральний простір.

Ще одна прем’єра запланована на осінь, фрагментами якої поціновувачі творчості театру мали змогу ознайомитися у травні на презентації вистави-репліки.

Тож чекатимемо нових постановок, а «АмаТеа» бажаємо творчих звершень.

магістрантки філологічного факультету
Дарія Дахно
Людмила Лепень

 

IMG 3357

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG